DN Standardı Ölçülerinde EKLÜS

  • Standartlar: DN Standardı - Serbest Kare
  • Konstrüksiyon: Döküm, Kaynak
  • Gövde-Rotor Materyali:AISI 304, AISI 316, 42CrMo4, C1060, Nihard4
  • Kaplama Seçenekleri:Teflon,Ptfa,Halar, Poliüretan,Seramik,Hardox
  • Rotor Seçenekleri:Kapalı,Açık,Dozaj,Micro Dozaj, Poliüretan, Esnek , Radüslü, Daraltılmış, Kolay Temizlenebilir, Kolay Çıkartılabilir Rotor,Helis Rotor
  • Opsiyonlar: Pnömatik Nakil, Eductor,Drop OutBox,Redüksiyon, Devir Bekçisi,Zincir Dişli Tahrik,Harici Soğutma ,Soğutma Sıvılı
  • Giriş Seçenekleri: Orifice Plate, Granül Adaptörü
  • Bilinen Global Marka Flanşları ile Uyumluluk

Hava Kilidi-Hücre Tekeri

Ayrıntılı Bilgi
hücre tekeri, hava kilidi, eklüs, filtreli rotaray vana

Eklüs Nedir , Nasıl Çalışır?atex hava kilidi

Eklüs, genellikle pnömatik transfer sistemlerinde (basınç ve vakum) toz yada granül formundaki katı akışkan ürün ile havayı birbirine karıştırmak için kullanılan , kanatçıklı yapıya sahip, mekanik cihaza verilen isimdir. Dilimize fransızcadan 'ecluse' kelimesinden eklenmiş olup değirmencilik proseslerinde yaygın olarak kullanılır. Özellikle otomatik ve pnömatik olarak boşaltılması istenilen tozlar için filtre altlarında ve siklonlarda kullanılır. Çapı ve dönüş hızı, cihazın kapasitesini belirlerken, kanat töleransları ise ekipmanın verimini belirleyen en önemli unsurdur. Hava kilidleri ayrıca dozajlayıcı olarak , silo altlarında oransal boşaltıcı olarak da kullanılabilirler.

 

Eklüsün Çalışma Prensipleri

Eklüs temel olarak pnömatik sistemlerde, transfer edilecek hammaddeyi iletim hattına düşürmek için kullanılan  hava kilidi şeklinde de tanımlanabilir ama hava kilidi ile temel olarak birbirinden farklılık gösterir.. Eklüs üzerinden tanımlama yapacak olursak, hava kilidinin boru giriş çıkışlı modeli olarak da ifade edebiliriz. Hatta yaygın olarak kapsel ismi de kullanılan tanımlamalar arasındadır. Her hava kilidi altına eductor takılarak eklüs olarak kullanılabilir fakat her hiç bir eklüs hava kilidi olarak kullanılamaz.

Üretimini yapmış olduğumuz eklüsler genellikle 0.1-0.2-0.3mm töleransında çalışmaktadır. Proseslerin ve kullanılacak hammaddelerin ısısı , basıncı sınıfı, aşındırıcı etkisine göre ise kanat töleransları yapısal olarak farklılık gösterebilir.
Yüksek sıcaklık da çalışan prosesler, metallerin ısı ile oluşan uzama değerlerinden dolayı hava kilidi yapısının değişmesine neden olurlar. Aynı durum agresif ve korozif hammadde proseslerinde kullanılan eklüsler için de geçerlidir. Yani farklı proseslerde farklı eklüsler kullanılması gerekir.

Üretimini yaptığımız eklüsler hububat sektöründeki eklüsler ile aynı görülse de teknik ve yapı olarak farklılık gösterip daha çok kimya, madencilik, sanayii, daha ağır endüstriler ve gıda sektörüne uygundur.

 


 

eklüs ölçü tablosu